Qui som?

El Club Ciclista Ateneu Garriguenc és una associació esportiva d’àmbit comarcal que centra les seves activitats en la practica esportiva del ciclisme, fonamentalment en la seva modalitat de mountain bike i carretera.

Fundat l’abril de 2005 a Les Borges Blanques (Lleida), està donat d’alta en el registre d’entitats esportives de la Generalitat de Catalunya amb el número 12.315. El club és, per tant, encara que amb gent nova, una continuació del Club existent uns anys enrere, encara que pioner quant a la pràctica de mountain bike.

Està format per un grup de persones, entusiastes de l’esport i la natura, que dediquen les seves hores d’oci a gaudir d’aquest esport participant en les diverses rutes de la nostra comarca, i fins i tot realitzant altres per diversos llocs de la nostra rica geografia.

En el club hi tenen cabuda totes les persones que els agradi passar unes hores de diversió en companyia d’amics que comparteixin la seva mateixa afició pel que fa a l’ esport i la natura.

Què pensem?

Tots sabem que la pràctica del ciclisme d’una forma racional, ens ajuda a desenvolupar el cor i els pulmons, que és una activitat física excepcional per a augmentar la nostra força i la nostra resistència, i que, en general, beneficia tot el nostre cos.

El ciclisme tot terreny (BTT) fa als “beteter@s” sentir-se més solidaris amb els altres, enforteix la companyonia entre els seus practicants i a molts els serveix de teràpia contra l’estrès i l’enrenou de la vida diària.

Però a més, practicar el ciclisme de muntanya és molt més que fer pedals i relaxar-se; és un estil de vida; és sentir-se immers plenament en la naturalesa; és gaudir del camp, de la seva tranquil·litat, del seu aire fresc; és sentir el cor palpitant de gom a gom, els pulmons a ple rendiment, arribar a aquest cim, a aquest arbre i regalar a la nostra vista aquell paisatge; és en definitiva una barreja d’entrenament corporal i gaudiment de l’entorn.

Els que practiquem aquest esport hem de sensibilitzar-nos cada vegada més amb el respecte a la naturalesa, això tan genèric que ens omple de sensacions i de plaer, que fa que ens sentim vius; ella és la nostra pista de joc i, com a tal, hem de cuidar-la i respectar-la per a poder seguir practicant el nostre esport.

Siguem ciclistes conscients en les nostres sortides al camp; prenguem totes les mesures possibles per a no malmetre l’entorn; desplacem-nos només per camins públics; complim les normes vigents en matèria de seguretat vial; no deixem després de nosaltres cap residu; tenim les nostres bicicletes en perfecte estat de funcionament i per la nostra seguretat, utilitzem sempre el casc.

Què fem?

Des de la seva fundació, el Club Ciclista Ateneu Garriguenc, ve desenvolupant les seves activitats dintre de l’àmbit no competitiu principalment, organitzant marxes, i viatges per a conèixer llocs nous amb la bicicleta. És de destacar, entre aquests, els realitzats per la Comarca de Les Garrigues, Segrià, Urgell i Pla d’Urgell, i el camí de Sant Jaume, i també ens atansem de tant en tant al Pirineus i a la costa, així com també participem en totes aquelles marxes que organitzen altres clubs, del nostre entorn.

Des dels seus començaments, el club ve portant a terme programes trimestrals  de rutes amb sortides cada diumenge. En aquestes rutes, tot el qui vulgui té l’oportunitat de pedalejar pels meravellosos paratges que ens ofereix la nostra geografia, visitant diferents zones i buscant rutes a l’abast de tots els nivells gaudint de la bici de muntanya i carretera.

Com a club, organitzem i gestionem a tots els nostres socis els diferents viatges, proporcionant-los-hi el transport.

També dediquem una especial atenció a la investigació de noves rutes, el que ens dóna la possibilitat de conèixer nous i bells paratges.

Tots els que vulgui pedalejar amb nosaltres, podeu fer-ho tots els diumenges a les 8 del matí, sortint de  la Plaça Europa de Les Borges Blanques.