3a Terrall – Garrigues

Ei, ja la tenim aquí. De nou la Terrall-Garrigues (la del pa de ronyó, la dels turons trencats per les oliveres afaiçonades, etc.) us ofereix uns paisatges únics i unes rutes per gaudir dels pedals i de la natura.

La ruta llarga té uns 60 km i un desnivell positiu de 1.100 metres. Té 5 senders i 2 trialeres per tant és en un 95% ciclable i té una dificultat moderada-alta.

Sortim del parc del Terrall de les Borges, pugem per Bassa la Torre (vigileu que gira rodó i fa costa amunt!) i descendim de nou per la Creu del Llop d’allí remuntem el Racó del Pom (redéu, s’hi puja) fins a endinsar-nos al terme de Cervià. D’allí descendim fins al riu Set per remuntar un petit afluent, el Gorb, que per un camí ufanós de vegetació ens porta al pantà de l’Albi, un dels paisatges més verds del recorregut. Després baixem per una trialera a la zona d ela Cova del Cintet i remuntem de nou cap al Vilosell i d’allí anem per les vinyes fins a un corriolet pel mig d’un bosc amb salts que es poden fer  prou bé i ens porta a una trialera més tècnica, sota d’una torre elèctrica, que ens porta a Vinaixa. Tornem a guanyar cota fins a l’Albi i per l’horteta anem vora el Gorg, després ens endinsem pel Coster de Reguers ja fins al viaducte del TGV, una gran construcció, i d’allí encarem el Fondo de l’Aiguamoll ja per conduir-nos, planejant i amb un lleuger descens, a les Borges, al Terrall, on ens espera l’esmorzar amb llonganissa, pa de ronyó i oli de les Borges.

La ruta curta, de 40 km i uns 650 metres de desnivell, no té trialeres i després de la primera arribada a l’Albi ja gira de retorn cap a les Borges. Però és exigent!

Ja ho sabeu, reserveu el 23 de setembre per fer un dia de BTT a les Borges Blanques i les Garrigues!!!!

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.